Производителите се включват в правила, които помагат на потребителите да изберат най-добрата ютия
Производителите се включват в правила, които помагат на потребителите да изберат най-добрата ютия
Считано от 1 юли сравнението на продуктите за гладене на пара ще бъде много по-лесно и по-всеобхватно. APPLiA, която представлява индустрията на домакинските уреди, създаде Кодекс за поведение, който определя общ подход за оценка, деклариране и комуникация на количеството на парата. Потребителите се възползват от по-добра съпоставимост, която ще ги подкрепи в решението им за покупка.
Освен това APPLiA вече улесни две подобни доброволни инициативи в промишлеността тази година: код за маркиране на някои големи уреди, съдържащи F-газове, и код на Вакумни изолационни панели, които са насочени към улесняване на рециклирането в края на живота на продуктите.
“Информирането на обществото по възможно най-добрия начин и изборът на потребителите са били основните двигатели за производителите да работят по последователни декларации за парата. За да се постигне прозрачност, Кодексът за поведение следва метода на измерване, определен от Международната електротехническа комисия (IEC)”, каза Генералният директор на APPLiA, Паоло Фалчони.
Тъй като гладенето на риза понякога може да бъде предизвикателство, Този iEC стандарт описва метода за измерване на производителността на ютиите в близо 60 страници формули, като се определя например как тестваната дреха е оставена в атмосфера, имаща относителна влажност, измерване на времето за загряване или изчисляване на най-горещата точка и количеството на парата. Настоящият Кодекс за поведение включва процедура за проверка от четири независими лаборатории, които са били избрани и проверени чрез междулабораторен тест, за да се гарантира надеждността на процедурата за изпитване.
За момента 18 ключови марки са се включили за Кодекса за поведение, а всички заинтересовани марки могат да се присъединят по всяко време.
Списъкът на участниците към Кодекса за поведение е следният: AEG, Altus, Arcelik, Arctic, Ariete, Beko, BOSCH, Braun, Calor, De’Longhi, Electrolux, Grundig, Moulinex, Philips, Rowenta, Siemens, Tefal и Vestel.
http://www.applia-europe.eu/