Устойчива Коледа: сезонът, в който домакинските уреди блестят
Устойчива Коледа: сезонът, в който домакинските уреди блестят

Домакинските уреди искат Коледа да бъде всеки ден, тъй като това наистина е сезонът за тях да блестят. От поддържането на добре запазена храна до приготвянето и печенето на любимите ви коледни класики, те са най-добрият помощник, който да постави основите на перфектния коледен период с любимите си хора.

Коледа със сигурност е най-прекрасното време от годината, но може да бъде и доста скъпо. С нарастването на разходите за живот, всички търсят начини да спестят тази година. За да сте сигурни, че имате много весела Коледа, стартирахме кампания за пестене на енергия в цялата индустрия, насочена към #killURbill. Събирайки интелигентността на водещи световни компании за производство на домакински уреди, нашите съвети могат да ви помогнат да спестите както енергия, така и разходи тази зима, оставяйки ви малко повече пари в джоба си, докато се радвате около коледната елха. Само така нареченото “пасивно готвене” на макаронени изделия спестява до 47% от енергията и емисиите на CO2. Прости, лесно изпълними промени, като готвене с включен капак, могат да спестят до 25% от енергията. Освен това, използването на съдомиялната машина консумира 10 пъти по-малко от измиването на съдове на ръка. Това са само няколко примера за многото съвети за пестене на енергия, като част от нашата кампания #killUrbill campaign.

Но всички знаем, че най-хубавото на Коледа е храната, особено когато е споделена с любимите ни хора. И все пак, непропорционална сума в крайна сметка ще бъде пропиляна по времето, когато Дядо Коледа ви посещава. Съхраняването е от ключово значение тук и това е мястото, където вашият хладилник и фризер идват на помощ, за да запазите остатъците си безопасни за ядене през следващите дни. В края на краищата нищо не казва Коледа така, както жестът на любов към околната среда.

Нова година, нови уреди! За някои Коледа е времето да заменим старите си приятели. И все пак, в хаоса на празничния сезон, мнозина в крайна сметка ги оставят на улицата или в кошчето. Едно коледно пожелание на APPLiA тази година? Борба с все по-нарастващия проблем с електронните отпадъци в Европа. За да спечелим наистина надмощие над количествата електронни отпадъци, които правилно се обработват, третират и събират в Европа, всички ние трябва да поемем отговорност. Днес само 20% от електронните отпадъци понастоящем се рециклират, което води до изгаряне или поставяне на повечето ОЕЕО в депа, което води до тежка загуба на ценни суровини. Големите уреди, като съдомиялни машини, могат да бъдат взети веднага от търговеца на дребно, доставящ чисто новия ви уред, благодарение на задължението за обратно приемане на схеми, финансирано от производителите. Като алтернатива можете да донесете малки уреди като кафе машини или четки за зъби в контейнерни паркове, в магазина, от който купувате новия си продукт, или в най-близкия супермаркет. Все още ли имате някакви съмнения? Разгледайте нашите кампании Check out our campaign!

А сега, Весела Коледа!

http://www.applia-europe.eu/