Задействайте живота след изолацията

Докато държавите в ЕС прилагат първите мерки за отпускане след изолацията, ние поглеждаме, когато всичко това започна. Ние броим дните, които ни разделят не само от началото, сега, но и особено от края му. Прозорецът, в който се взирахме, докато си представяхме как ще изглежда реалността след заключването и вратата, която се надяваме да се отворя по-често, скоро ще се върне да служи на основните си функции. В този момент, нормалността, както винаги сме я мислили, може да изглежда странно.

Писахме, че нашите домове са нашето безопасно място през този период и как тази карантина е предизвикала нашата мотивация да съживим някои ъгли и да променм други. Това време със сигурност промени нашите съчетания и ни даде нова перспектива да разгледаме нещата. Също така видяхме със собствените си очи колко много неща можем да направим, като просто останем у дома и как с едно докосване на въображението можем да дадем нов живот на почти всичко, което е тук.

Имаме не само демонстрация, но и пълна картина как животът ни може да бъде много различен от начина, по който е бил. Въпреки това, осъзнавайки колко много домовете ни са подготвени да преминат през такъв необикновен момент, ни даде облекчение. По време на работа, нашата пералня переше чаршафите ни; докато гледа филм, миялната машина миеше чинии за следващия ден; докато подготвяхме децата за дистанционно обучение, чайникът приготви вряла вода; докато почиствахме пода, прахосмукачката ни помагаше да правим това безупречно.

И когато се чувствахме малко обезкуражени, децата ни са построили крепост с възглавници на дивана, съседът започна да използва барбекюто в градината и родителите ни са ни изпратили видео, за да споделим тортата, която току-що са изпекли. Изведнъж усмивките ни се върнаха. Припомнихме си, че сме заедно в това и това прави бремето малко по-малко тежко за носене.

През тези дни много от нас все още са у дома, очаквайки да видят първите резултати от “размразяването”, докато други са една стъпка по-далеч и вече изпитват новата нормалност. Наистина се чувствахме като че това, с което бяхме свикнали, беше на пауза, но сега европейската промишленост е в движение, а също и гражданите. Важни са знаците, този период ще свърши, но по-голяма е необходимостта да се почувства размразяване.

И тъй като тези критични дни отминават, ние вече мислим как да направим новия старт най-свеж…

http://www.applia-europe.eu/