Новият енергиен етикет: цветна дъга от A до G

APPLiA стартира своя уебсайт за новия енергиен етикет: “Обслужване на едно гише” за потребителите, търговците и доставчиците, които искат да бъдат в крак с промяната.

Барометърът на Европейската комисия от 2019 г. относно отношението към енергийната политика казва всичко: европейците широко считат енергийния етикет като инструмент за вземане на информирани решения за покупка. 8 от 10 европейски граждани познават енергийния етикет и се консултират с него, когато купуват домакински уреди.

Енергийният етикет се променя. От март 2021 г. ще бъдат видими нови енергийни етикети за всички европейски потребители в магазините и онлайн. Етикетите с преобразувана скала – от А до G – първоначално ще се прилагат за 5 групи продукти: съдомиялни машини, перални машини и перални/сушилни машини, хладилници и фризери, лампи и електронни дисплеи. В днешно време всички домакински уреди, предлагани на пазара, са изключително ефективни и там, за да осигурят на потребителите най-добрите резултати и най-доброто използване на ресурсите. Тази актуализация позволява показване на най-новите иновативни решения и най-съвременни технологии, разработени от индустрията за домакински уреди.

APPLiA ви води през тази промяна. “www.theenergylabel.eu  е едно гише, предназначено за потребителите, търговците и доставчиците”, каза Паоло Фалчиони, генерален директор на APPLiA, “който иска да обедини цялата актуална информация за новия енергиен етикет”. На разположение днес на английски език, скоро ще бъде преведен и на останалите на европейските езици, за да бъде удобен инструмент за всички европейци. Данни, които да имате предвид, страници за всеки един домакински уред, обяснение на смисъла на новите икони, отговори на вашите въпроси, достъп до съответните законодателни източници. Сайтът дава и преглед на новия вид на енергийния етикет – по-специално QR кода на етикета ще позволи на потребителите да получат допълнителна информация за уреда, от който се интересуват, като просто го сканират със смартфон.

Уебсайтът на APPLiA е информативен инструмент, който подпомага всички заинтересовани страни за тази промяна, за да помогне на всички да овладеят новия енергиен етикет.

Посетете и споделете уебсайта: www.theenergylabel.eu.

http://www.applia-europe.eu/