Европейските индустрии се обединяват, за да призоват за амбициозна промишлена стратегия на ЕС

Industry4Europe, коалиция от 149 браншови сдружения, представляващи разнообразието на промишлената база на ЕС, днес публикува своя нов съвместен документ “дългосрочна стратегия за индустриалното бъдеще на Европа: от думи до действия”. Чрез междусекторни препоръки коалицията Industry4Europe допринася за бъдещата промишлена стратегия на ЕС, обявена от новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Съвместният документ представя конкретни предложения за промишлена политика в седем приоритетни области; благоприятна за бизнеса политика,  устойчивост  на бизнес ядрото, подобрени  умения и обучение, засилени  научни изследвания и иновации, инвестиции и  подобрен достъп до финансиране, укрепване на  Европейския единен пазар  и засилен  търговски и международен достъп до пазара.

149-те браншови организации в Industry4Europe са обединени в многократните си призиви за амбициозна и дългосрочна промишлена стратегия на ЕС, която трябва да помогне на Европа да остане център за водеща, интелигентна, иновативна и устойчива промишленост, която осигурява качествени ползи за всички европейци и бъдещите поколения.

“Със своята квалифицирана работна сила и глобалната си репутация за качество и устойчивост, нашата промишленост е жизненоважна за Европа и нейния просперитет”, заяви Филип Ситроен, координатор на коалицията Industry4Europe. “Европейският съюз се нуждае от амбициозна промишлена стратегия сега, за да се конкурира с други глобални региони, които вече са поставили промишлеността на върха на политическия си дневен ред. Това е от съществено значение за една хоризонтална, последователна и целенасочена промишлена политика в подкрепа на гръбнакът на Европейската икономика и която защитава гражданите и глобалната среда “.

Новоизбрания председател на Европейската комисия Фон дер Лайен ясно заяви в своите политически насоки за предстоящия мандат, който тя ще “представи план си за икономика, готова за бъдещето, нашата нова промишлена стратегия”. Industry4Europe коалиция приветства тази амбиция и се надява, че нейните изрични политически препоръки ще намерят Централно място във всяка всеобхватна дългосрочна промишлена стратегия, която излиза от институциите на ЕС.

Поради това коалицията Industry4Europe очаква да работи с всички създатели на политики – по-специално с определените изпълнителни заместник-председатели Валдис Домбровскис и Маргарете Вестегер и комисар Тиери Бретон – да обсъдят и приложат такава амбициозна и много необходимата промишлена стратегия на ЕС.

 

Дългосрочна стратегия за индустриалното бъдеще на Европа: от думи до действие “

Съобщение за пресата

 

http://www.applia-europe.eu/