Гмуркане във футуристичното настояще

Гласа на миялната машина е като шепот…

Хладилник, който имитира фазите на слънчевата светлина…

Един готварски робот…

Прахосмукачка чисти и бърше прах…

На IFA 2019, проведен от 6 до 11 септември в Берлин, бяха представени почти 2000 изложители, разкриващи най-развитите си технологии и интелигентни продукти. Търговското шоу, което се превърна в едно от най-очакваните събития за потребителска електроника и домакински уреди в Европа, което разви присъствието си извън ЕС: в Китай и Северна Америка, се превърна в призната технологична арена за иновации в световен мащаб. AI, 5G и гласовото управление са безспорните герои на Берлин, отбелязвайки цялостна добре установена тенденция в полза на интелигентните и свързани устройства и Интернет на Нещата. Индустрията за домакинско оборудване, от своя страна, потвърди силно и плътно присъствие на събитието с разкриването на цяла серия от нови продукти, които ще бъдат извадени на пазара през идните месеци. Свързаните уреди, навлизащи във все по-голям брой домакинства, са представителни за желанието на потребителя за повече комфорт у дома, опростена употреба, спестяване на време и ресурси. Както е показано от прогнозите, свързани устройства ще бъдат в почти всеки дом от 2020, достигайки около 50 000 000 000 в света.

Нека сега да разгледаме акцентите от света на домакинските уреди!

Bosch въведе линия от тихи уреди, като ефективността на решението за миялната машина достига 38 db, толкова силно, колкото шепот. Фокусът на компанията несъмнено е преминаването от потребителите към полупрофесионалисти, като приоритизират решения, за да направят живота им най-прост, най-добър и умен/smart.

„Столичния“ стил на Siemens се фокусира върху комбинацията от опростен потребителски опит, базиран на интелигентни технологии и развити функции, където гласовото управление в свързания дом играе централна роля. Щанда на бранда е проектиран по подходящ за изявената воля начин на 47% от хората да имат повече технологични услуги у дома и 66% от които са ентусиазирани за дизайна, основан на пазарни проучвания, представени от компанията.

 

Набора от нови продукти на Miele, фокусирани върху предоставянето на гъвкав и екологичен опит на потребителите, включва Triflex 3-in-1, по-чиста акумулаторна ръчна прахосмукачка, позволяваща универсално и гъвкаво вакуумно почистване и поколението 7000 серия от котлони и фурни с FoodView технология за ново интуитивна готвене.2019-IFA_Collage1HarvestFresh хладилник, който имитира фазите на слънчева светлина, старта на група Arcelik, позволява да се запазят непокътнати зеленчуците и плодовете, като се привлече вниманието към здравословен и добре балансиран начин на живот за клиентите. В същата линия Програмата за по-добър живот на Електролукс сочи към план, който да даде възможност за по-добър и по-устойчив живот на потребителите по целия свят към 2030, който да бъде приведен в действие чрез по-добро хранене, по-добри грижи за облеклото и по-добра околната среда.

2019-IFA_Collage2

За перфектна кафе пауза de ‘ Longhi представи новата Perfecta Evo кафе машина, напълно автоматична, с добавени функции и патентована програма за пяна. SMEG добавя докосване на мекота и стил, представящи някои от уникалните си хладилници, залети с кофи с боя, заедно с ексклузивен набор от малки уреди. Liebherr разкри разнообразието си от ексклузивни хладилници и фризери отворен-селски-щанд, която перфектно предава мотото на компанията “Вашата храна. Нашата страст “, давайки на посетителя чувство за оптимална свежест.

2019-IFA_Collage3

След това посетителите могат да се потопят в екосистемата на Candy, за да изпитат технологични домакински уреди чрез интерактивни игри, което дава възможност на  гостите буквално да скочат в свързана кухня, във вътрешността на фурната и хладилника, за да видят техния потенциал от много близо. Посланието беше ясно: на върха на комфорта и икономията на време, която дава на потребителя, интелигентният дом позволява също така спестяване за околната среда и електроенергийната система, което прави ежедневието на потребителите технологично и екологично грамотни. LG също е изобретил своята линия, за да задоволи ежедневните нужди на потребителите, демонстрираща ThinQ-powered интелигентен дом, проектиран да бъде най-добрият мениджър на вашите семейни навици, позволявайки дистанционно активиране на пералнята, функцията “докоснете два пъти”, за да видите вътрешността на вашия хладилник, без да отваряте вратата и технология с гласова команда, за да проверите вашия цикъл миялна машина. Когато става въпрос за AI, Samsung изигра водеща роля с забележителното представяне в средата на така наречения град, където шеф-готвачът робот за готвене, способен да готви сам, показа изкуствен интелект в действие пред посетителите.

2019-IFA_Collage4Обръщаме се към най-завладяващите преживявания на IFA 2019. Започвайки с деня, изживян в дома на Philips от самобръсначката с регулируеми чрез приложение настройки, към прахосмукачката 8000 SpeedPro  към интелигентната парна ютия. Всички те са с една и съща цел: на по-добри вкус, чиста, усещане, усмивка, поглед, грижа, сън, дишане и ядене.  Gorenje предлага на щанда приключение с актьори, представящи адаптационния хладилник, който научава навиците на потребителите и адаптира съответно опазването на енергията и храните, интелигентното огледало, което разказва за хидратацията на кожата и целия набор от домакински уреди с адаптивни функции, за да предложат възможно най-добрия опит на потребителя.

2019-IFA_Collage5Какво по-добро мото от “бъдещето е сега”?

 

http://www.applia-europe.eu/