Съветите на A.I.S.E., APPLiA & GINETEX могат да изкарат скрития майстор на прането от вас

7.6.2018

Три отраслови асоциации, представляващи домакински уреди, детергенти и сектора за грижи за текстила, са решени да помогнат на потребителите да пестят вода, да намалят емисиите на CO2 и месечните си сметки. #BeTheMaster

От последните проучвания на нагласите на потребителите се вижда, 2-ма от всеки 10 европейци все още не зареждат напълно пералната си машина, а само малко повече от половината от потребителите (57%), твърдят, че добавят точното количество перилен препарат (A.I.S.E., 2017) и 30% от европейците все още не спазват инструкциите от етикетите, но 80% твърдят, че не да купуват дрехи без етикети (GINETEX 2017).

“Като работим върху това заедно, ние вярваме, че ще бъдем по-силни в подпомагането на потребителите да правят малки промени в ежедневните си навици. Знаете ли, че в Европа, повече от 1000 пранета започват всяка секунда? Потребителите могат спокойно да перат уверено повечето от дрехите си при ниски температури, което спестява енергия, CO2 и пари. Тези малки промени на навиците могат да имат голямо влияние с намаляването на отпечатъка от прането върху околната среда и да помогне на борбата с изменението на климата”, каза Susanne Zänker, генералния директор на A.I.S.E..

Паоло Фалчиони, генерален директор на APPLiA отбеляза: “Редица проучвания са установили, че потребителите често се чувстват объркани дали перат прането си по правилния начин. По тази причина, заедно с A.I.S.E. и GINETEX, ние решихме да подадем ръка на потребителите и да им помогнем да следват няколко прости стъпки, които да доведат до устойчивост и да ни доближат до кръговото общество (Circular Society).”

Адам Менсъл, президент на GINETEX, заяви: “Чрез малка промяна на нашите ежедневни навици само и като следваме тези лесни за използване съвети, всеки от нас ще бъде в състояние да имат пряко и положително въздействие върху околната среда, да помогне на нашия текстил да продължи да ни служи по-дълго и да спести пари. Тази обща инициатива на A.I.S.E., APPLiA и GINETEX на европейско ниво показва важността на присъединяването към нашите усилия за устойчиво пране, в полза на нашите общи консуматори, членовете на бранда и на планетата.”

Краткият и ясен списък с полезни съвети подчертава необходимостта да се обърне внимание на енергийния клас при избора на уред, съветва да се перат дрехите при ниска температура, да се зареждат машините по правилния начин, да се обърне внимание на етикетите на текстила, да се използва правилната дозировка на перилния препарат и много повече.

 

Прочетете повече на съвети за майстора на прането

 

A.I.S.E. – Международната асоциация за сапуни, перилни препарати и продукти за поддръжка www.aise.eu

APPLiA – Представлява производители на домакински уреди от цяла Европа https://applia-europe.eu/

GINETEX – Международна асоциация за етикетиране текстилни грижи, което разработи система за етикетиране, прилагана в международен план за текстил, въз основа на символи http://www.ginetex.net

http://www.applia-europe.eu/