Дали жизненият стандарт на европейците би бил възможен без домакинските уреди?

10.5.2018 г

Последните поколения в Европа имаха щастието да живеят в един континент на мир и просперитет. Благодарение на предимствата, които предлага свободната търговия и свободното установяване на физически лица, растежът на Европа ескалира след втората половина на 20-ти век. Освен това европейските граждани виждат, че качеството им на живот се подобрява чувствително.

Несъмнено, технологичната еволюция донесе редица положителни промени в много сектори на ежедневието на европейците. Благоденствието и благосъстоянието са някои от предимствата на живота в Европа, които са резултат от отворените граници, сътрудничество между държавите-членки и високото ниво на проектите за изследване и развитие.

Домакинските уреди донесоха чудотворната промяна в живота ни

Какво означава подобряване на стандарта на живот? Комфорт, материални блага, достъпност и безопасност са някои от ключовите фактори. Ще се увеличи ли стандартът на живот, без да е удобството, на което средният европеец се радва у дома?

От както домакинските уреди са навлезли в живота си, нашите родители и баби и дядовци са получили възможност за, непознат до тогава начин на живот. За домакинската работа се губи много повече време, изтощителна е и тя отнема на качествено време от семейството. Когато домакинските уреди са се появили, те направиха живота просто по-лесен. Като се има предвид това, кой може да не се съглася с Корейския икономист Ha-Joon Changthat, перална машина и други стоки за бита напълно са революционизирли структурата на обществото?

Демократизиране на технологичното развитие

Битовата техника е резултат от научни изследвания, експериментиране, прецизност и интелигентност. Превръщането им в публично достъпни е процес на демократизация, чрез който средното домакинство може да се ползва със значителния принос на домакинските уреди. В следствие на подобряването на начина на живот в домакинствата се намаляват социалните различия.

Обещаващо бъдеще

Домакински уреди не са достигнали границите на своите възможност и имат могат да предложат много повече. Иновациите ще донесат още повече невъображаеми промени в начина на живот на европейците. Свързаността и автоматизацията са започнали да играят все по-важна роля в европейските домакинства, като правят уредите по-интелигентни и дори по-ефикасни. Потребителите ще получат по-голям контрол върху домакинските си уреди, а домакинската работа ще бъде по-малко и отнемаща по-малко време.

http://www.applia-europe.eu/