Прахосмукачки

Практически съвети за всеки ден

  • Прахосмукачките трябва да се поддържат както е описано в ръководството за експлоатация от производителя. Торбите, филтрите и контейнерите за прах трябва да бъдат почистени, когато се покаже от съответния индикатор или както предписано. Има различни видове индикатори: от прости надписи до светлини индикатори управлявани от електроника. Ако ефективността на почистване е намалена значително, потребителят трябва да провери и почисти цялата система, въпреки че няма някаква индикация или указание в ръководството за употреба.
  • Не бързайте, когато чистите с прахосмукачка. Колкото по-бавно преминава дюзата по килима, толкова повече мръсотия ще изсмуче.

Съвети при закупуване

  • Различните производители предлагат специално предназначени за алергични към прах хора уреди. Тези прахосмукачки имат висока ефективност на филтрация от висококачествени филтри съчетани с добре разработени вътрешни уплътнения.

етикет прахосмукачка

Всяка прахосмукачка, пусната на пазара след 1-ви септември 2014 г трябва да има енергиен етикет. Има три възможни етикета, един за прахосмукачки с общо предназначение, един за прахосмукачки за твърди подови настилки и един за прахосмукачки за килими. Информация етикета може да бъде намерена на този website.