Ускоряване растежа в Европа

Механизмът за приспособяване на въглеродните граници: какви са последиците за промишлената конкурентоспособност на ЕС?

Прочетете резюмето на дискусията и изтеглете пълната презентация.

Виж повече

Базата данни SCIP на живо: възможности и предизвикателства

С базата данни SCIP, ECHA – Европейската агенция по химикалите предоставя днес “банка данни” от вещества, пораждащи сериозно безпокойство в изделията и продуктите, които ще бъдат пуснати на пазара на ЕС. Тя се предоставя на доставящите продуктите дружества.

Виж повече

Съвместна дебатен раздел към шведския браншов вестник SvD: Противоречиви разпоредби относно екопроектирането

Членовете на APPLiA BSH, De’ Longhi, Electroluc, Miele, Samsung и Whirpool с Tefal-OBH Nordica и APPLiA Швеция съвместно допринесоха за разискващо парче, публикувано от шведския браншов вестник SvD относно последиците от националните инициативи относно функционирането на единния пазар на ЕС.

Виж повече

Дигиталните интервюта на APPLiA: Батерии, които запазват безопасността на потребителите, докато задвижват иновациите

Шести епизод от поредицата кратки дигитални интервюта на APPLiA вече е на разположение. Нашият експерт обхваща батериите и някои основни аспекти в процеса на преразглеждане на Директивата на ЕС за батериите.

Виж повече

Материали в контакт с храни: гарантиране на безопасността на храните и общественото здраве

Вече е на разположение петият епизод от поредицата кратки цифрови интервюта на APPLiA. Това е времето за материалите, които са в контакт с храни. Накратко, ангажиментът на индустрията, както е обхванато от нашия експерт, е да гарантира безопасността на храните и общественото здраве.

Виж ховече

Рецептата да направим Европа “Годна за 55”

Earth planet in hourglass, Global warming concept. 3D illustration Elements of this image furnished by NASA

С пакета “Fit for 55” Европейската комисия представи днес цялостно преразглеждане на законодателството на ЕС в областта на енергетиката и климата в подкрепа на ангажимента на Европейския съюз за намаляване на емисиите на парникови газове с поне 55 % до 2030 г.

Виж повече

Префокусиране и ребрандиране: история на успеха на APPLiA

Паоло Фалчиони, генерален директор на APPLiA Европа, беше поканен да сподели опита на APPLiA на Световния конгрес на асоциациите 2021, глобално изложение, свикано от Асоциацията на ръководителите на асоциацията по отношение на ангажираността и членството.

Виж повече

Интервю на президента на АПИА пред Politico: Противоречиви разпоредби за екопроектирането

Г-н Peter Goetz, президентът на APPLiA, даде интервю на POLITICO относно последиците от националните инициативи за функционирането на единния пазар на ЕС.

Виж повече

Време е за прилагане на индустриалната стратегия на ЕС

Няма Европейски съюз без единен пазар на ЕС. От първостепенно значение за ЕС е да  остане релевантен участник на световната сцена, да се очертае ясен промишлен план.

Виж повече

Интервюта с APPLiA: CBAM, Механизъм за корекции на въглеродните емисии

Ето и втория епизод от поредицата от кратки дигитални интервюта на APPLiA. В този формат експертите отговарят на въпроси и обсъждат гледната точка на сектора на домакинските уреди по ключови теми за ЕС. Идеята е да се захранва дебата чрез докладване на опита от сектора. Да продължим с CBAM.

Виж повече

Дни на промишлеността на ЕС 2021

“Може ли единният пазар на ЕС да бъде стимул за възстановяването?” – това бяха въпросите към участниците в пленарната сесия на Дните на Промишлеността на ЕС 2021 г., на която беше обсъден единният пазар на промишлените екосистеми. Питър Гьоц, президент на APPLiA и изпълнителният директор на ББХ, се съгласи с най-често избрания отговор “Да”, той, единният пазар ще играе тази роля.

Виж повече

Насочване на бъдещето на промишлеността на ЕС

Dochul Choi, Старши вицепрезидент по технологична стратегия в Samsung Electronics и член на Управителния съвет на APPLiA, е един от високопоставените експерти, участващи в индустриалната кръгла маса индустрия 2030 в контекста на новата индустриална стратегия за Европа.

Виж повече

Какво прави ЕС с въвеждането на Въглеродния Граничен Механизъм

Последиците от механизма на ЕС за корекции за въглеродните емисии

Виж повече

Въглеродна граница на ЕС, която работи за ЕС

Виж повече

PI Standard: нов стандарт за информация за домакинските уреди

Интернет и бързото развитие на електронната комуникация коренно променят начина, по който продуктите и услугите се предлагат, купуват и продават. Това е и начинът, по който се предава информация, която се е променила, преминавайки все повече към електронни формати.

Виж повече

Един свят, един стандарт

Лица на стандартизацията – Опита на Домакинските уреди с думите на Паоло Фалчиони.

Виж повече

Европейска граница за въглерод, която работи за ЕС

Уточняване на въглеродниата граница на ЕС: как да се предотврати изтичането на въглеродни емисии и да се гарантира конкурентоспособността на промишлеността на ЕС? APPLiA участва в уебинар на кръглата маса.
Виж повече

Междинен доклад относно бойлерите и резервоарите за съхранение  на топла вода | Оценка на въздействието

Във връзка с планираната за 25. Юни 2020 web-среща екипа публикува „Междинен доклад относно бойлерите и резервоарите за съхранение  на топла вода | Оценка на въздействието” на Работна Група 4.

Виж повече

Публикуван е новия План за действие за Кръговата икономика

На 07.02.2020 CENELEC публикува EN 50614

Виж повече

Състоянието на “зеленото” в ЕС

В своя наскоро публикуван доклад относно действията за екопроектиране и енергийно етикетиране в Съюза Европейската сметна палата посочва неоспоримия принос на мерките за енергийна ефективност за устойчивото развитие на региона, като същевременно оценява сложността, която следва от подобен процес.

Виж повече

Европейските индустрии се обединяват, за да призоват за амбициозна промишлена стратегия на ЕС

2019-11-26_-_Industry4Europe

Industry4Europe, коалиция от 149 браншови сдружения, представляващи разнообразието на промишлената база на ЕС, днес публикува новия си съвместен документ “Дългосрочна стратегия за индустриалното бъдеще на Европа: от думи към действие”.

Виж повече

Направете ги стандартизирани за да станат кръгови

2019-29-10_Workshop_on_circular_economy1_2

Дискусията за #CircularStandards е жива и APPliA тя ще продължи да допринася за това.

Виж повече

 

 

 

Ползи за потребителите от свободната търговия в световен мащаб

2019-09_-_IRHMA_Free_trade

Девет асоциации на производители на домакински електроуреди, представляващи иновативната индустрия на няколко континента и обединена от кръглата маса IRHMA, са силни вярващи в предимствата на свободната търговия и се надяват на деескалация на всяко съществуващо търговско напрежение.

Виж повече

Съвместно изявление за амбициозна програма “Хоризонт Европа”

H2020

APPLiA и други 92 европейски сдружения призовават институциите на ЕС да направят научните изследвания, развойната дейност и иновациите (RD & I) приоритет в рамките на следващата многогодишна финансова рамка 2021-2027.

Виж повече

Как домакинските уреди и политиката оформят живота на 6 континента?

untitled-5c-20i_40680999_1

За да видят по-голямата картина за това как политическите реалности влияят върху ежедневния живот на домакинствата и проследи развитието на индустрията за домакински електроуреди представляващи сектора сдруженията от цял свят се събраха за шести път.

Виж повече

Производителите се ангажират с правила, които помагат на потребителите да изберат най-добрата ютия

Iron

APPLiA създаде кодекс за поведение, който определя общ подход за оценка, обявяване и съобщаване на цените на парното гладане. От 1 юли сравняването на парни продукти за гладене и тяхната пара ще бъде много по-лесно и по-всеобхватно.

Виж повече

Безопасността на потребителите е задължителна, но как да се гарантира без хармонизиран набор от стандарти?

2019-06-18_-_ANEC

Докато няколко години назад, липсата на публикация на списък с хармонизирани стандарти в Official Jurnal беше нещо изключително, тази практика рискува да се превърне в норма. Производителите на домакински уреди като блендери, хладилници, свързани продукти и най-голямата част от медицинските изделия днес не могат да се позовават напълно на определени стандарти, тъй като те не съществуват черно на бяло.

Виж повече

Вторият конгрес на домакинските уреди: една крачка напред в бъдещата работа на отрасъла, логистиката и околната среда

2019-05-24_-_AGD_Kongres

През май миналата година Полша организира първия по рода си Конгрес за домакински уреди в Европа и обяви ребрандиране на Асоциацията. Вторият Конгрес за домакински уреди се трансформира във форум, гледайки към бъдещето на бранша.

Виж повече

2020 вече не е далеч на хоризонта, Европейската промишленост гледа към 2030 и след това

56536190_352016215423154_5761570199471915008_n

По-добро регулиране, предвидимост, работни места и цифровизация. “Определяне на сцената за визия за промишлеността за 2030 и след това” беше името на събитието, организирано на 9 април от коалиция на 147 организации, посветени на кампанията за амбициозна промишлена стратегия на ЕС Industry4Europe, в която участва APPLiA.

Виж повече

Преди прилагането на Новия Договор е необходимо за потребителите да се осигури Добра Сделка

2019-03-05---ECU-event-on-New-Deal

Със започващите тази седмица тристранните преговори има голяма възможност да се актуализира и създаде друг набор от законодателни актове, предлагащи по-нататъшна защита на потребителите в ЕС. Прочетете повече какво каза Паоло Фалчиони на събитието на Европейския потребителски съюз относно укрепването на Европейския съюз за по-ефективна защита на потребителите.

Виж повече

В подобряването на стандартите повече глави мислят по-добре от една

2019-02-07-PROSAFE

Когато се търси начин за справяне с несъответстващи на изискванията продукти на пазара, секторът на домакинските електроуреди счита, че надзорът на пазара трябва да се основава на измерими, повтарящи се и достъпни стандарти. Работата заедно по подобряване на стандартите EN 60335-2-9 и EN 60335-2-14 е от решаващо значение.

Виж повече

Съвместно изявление на промишлеността относно предложената директива за продажбите на потребителски стоки

sales-goods-directive

Асоциациите, подписали съвместно, представляват производители, софтуерни доставчици и продавачи, които се занимават с трансгранични продажби и се ангажират да предоставят високо качество на услугите и продуктите на потребителите в ЕС.

Виж повече

Европейските потребители на стомана протестират срещу необходимостта от защитни мерки

washing-machine-1301839_1920

Коалицията от потребители надолу по производствената верига е оспорила обосновката за налагането от Европейската комисия на окончателни защитни мерки за стомана.

Виж повече

Ролята на всеки е да гарантира справедливо продуктово законодателство,

казва APPLiA

ECOS-event

“Когато говорим за стандарти e важно да се разбере, че всички ние стоим от една и съща страна на масата”, така Паоло Фалчиони, Генерален директор на APPLiA, започна дискусията защо участието на НПО в процеса на стандартизация. Събитието бе организирано на 5 декември от Европейската организация за стандартизация на околната среда (ECOS) в Брюксел

Виж повече

Защо стандартизацията е стълб на качеството ни на живот?

stadardisation pilar

По повод Световния ден на стандартизацията на 14 октомври си струва да се спомене изключителното количество работа, извършена от властите и производителите, за да се ползват настоящите стандарти на домакинските уреди.

Виж повече

Европейският бизнес призовава за бързо ратифициране на Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония

new-piktochart-_33358940-3

28 бизнес организации призовават за бързо ратифициране на Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония в обща декларация.

Виж повече

Единният пазар следва да бъде единен и за отпадъка

Single-Market

20 септември 2018

Комисарят по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестегер подчерта, че идеята за общ пазар надхвърля търговията със стоки, като влияе върху обществото като цяло. Основавайки се на съобщението на комисаря, генералния директор на APPLiA Паоло Фалчиони заяви: “Трябва да продължим, защото превръщането на кръговото общество в реалност не би било възможно без създаването на единен пазар за отпадъци”.

Виж повече

Пропорционалност вместо неограничени права

Proportionality

06 септември 2018

Гласуването в Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите (IMCO) на Европейския парламент на 3 септември е подобряване на начина, по който системата за пазарен надзор би могла да функционира в ЕС.

Виж повече

Руската федерация е на масата на Глобалния форум на индустрията на домакинските уреди IRHMA

IRHMA

Сътрудничеството между производителите на домакински уреди от цял свят се засилва допълнително с Асоциацията на Европейския Бизнес (AEB) в Русия, която се присъединява се към утвърдения форум на сдруженията на производителите на домакински уреди (IRHMA).

Виж повече

Общо писмо на промишлеността за експорта на предварително заредено оборудване

port-675539_1920

11 браншови асоциации съвместно подписаха общо писмо за относно текущото тълкуване на някои разпоредби за износ в регламента на ЕС за ФПГ (флуор съдържащи парникови газове).

Виж повече

Нов съвместен документ относно “Управленска структура за амбициозна промишлена стратегия на ЕС”

Нов съвместен документ относно

122 члена на коалиция Industry4Europe са подписали общ доклад за “Управленска структура за амбициозна промишлена стратегия на ЕС”.

Виж повече

Целта на ЕС за енергийна ефективност за 2030 е определена на 32,5%

Целт ана ЕС

В последната минута беше свикана тристранната среща, за да се финализират преговорите по Директивата за Енергийната Ефективност (ДЕЕ), която определя целта на ЕС за 2030.

Виж повече

#StandarDays – 365 дни в годината

2018-05-04-CEN-CENELEC-recognition

Като традиция европейските органи за стандартизация CEN и CENELEC имат добър микс от експерти за обясняване на ролята и предимствата на европейските стандарти и как фирмите могат да се възползват от прилагането им. В двудневната сесия участниците успяха да видят как стандартизацията може да премахне търговските бариери и да насърчи привеждането в техническото съответствие с чужди държави.

Виж повече

Ще ускори ли новият бюджет на ЕС растежа на Европа?

P0368790003H-364258

След тежките изпитания за последните години ЕС със сигурност трябва да насочи вниманието си повече към научноизследователската и развойната дейност, ако иска да бъде лидер в иновациите в световен мащаб през следващите десетилетия.

Виж повече

Направи ли пакетът за отпадъците на ЕС стъпка към кръговото общество?

circ

Всички търговски субекти, които обработват ОЕЕО, следва да докладват по същия начин като производителите и стандартите за третиране на ОЕЕО следва да бъдат задължителни за всички.

Виж повече

За дългосрочната индустриална стратегия на ЕС

mz

Дебат за стратегията на ЕС за индустриална политика за конкурентоспособност, растеж и иновации

Виж повече